Help! Mijn Facebook Advertentieaccount is geblokkeerd. Wat nu?

Je adverteert op Facebook, en ineens krijg je de melding; “je advertentieaccount is gedeactiveerd”, of nog erger, volledig geblokkeerd! Dat is flink vervelend, maar gelukkig nog geen reden tot paniek. Als jouw advertentieaccount is gedeactiveerd, of volledig geblokkeerd zijn er een hoop mogelijkheden om jouw account weer actief te krijgen. Ik leg in dit blog uit wat de mogelijkheden zijn, en hoe je een toekomstige blokkade voorkomt.

 

Waarom is mijn account gedeactiveerd? 

 

Facebook doet veel moeite om hun community veilig èn betrouwbaar te houden. De gebruiker staat daarbij op de eerste plaats. Facebook blokkeert of deactiveert advertentieaccounts die zich niet aan de guidelines van Facebook houden. Wil je weten waarom jouw Facebook advertentieaccount is gedeactiveerd? In de sectie “Account Kwaliteit” vind jij alles over jouw accountkwaliteit. Of er advertenties afgekeurd zijn, welke regels zijn verbroken en nog veel meer.

account kwaliteit facebook
In Account Kwaliteit vind je alles wat je moet weten over jouw blokkade

Hoe kan in mijn Facebook account weer actief krijgen?

 

In de sectie “Account Kwaliteit” vind je een knop met “review aanvragen”. Om goedkeuring hiervoor te krijgen, moet je meestal wel een verificatie doen door je ID of Paspoort te uploaden binnen Facebook. 

Nadat jouw identiteit geverifieerd is, kan je een review aanvragen. Hierbij kan je de blokkering dus aanvechten. Vul de reden in, klik op verzenden en Facebook neemt het verzoek in behandeling. 

In de praktijk kan het enkele uren tot dagen duren voordat jouw account weer actief is als je een goedkeuring krijgt van Facebook.

 

 

Hoe kan ik voorkomen dat mijn account wordt geblokkeerd?

 

Voorkomen is beter dan genezen. Om te voorkomen dat jouw Facebook advertentieaccount (opnieuw) geblokkeerd wordt kan je zelf enkele maatregelen treffen.

Zorg ervoor dat jouw accounts geverifieerd zijn door jouw ID of Paspoort te uploaden. Zo weet Facebook wie jij bent, en dus dat je een betrouwbaar persoon bent. 

Naast het verifiëren is het belangrijk om je goed aan alle regels te houden die Facebook heeft voor advertenties en adverteerders. Wij adviseren je dan ook om deze regels aandachtig door te lezen.

Mocht je er na het lezen van dit blog nog niet uit komen? Geen probleem. Ons team van Facebook Specialisten helpt jou graag verder. Stuur ons vooral een berichtje!

Wist je dat de advertentiemogelijkheden op Facebook eindeloos zijn? Kijk hier.