De perfecte Instagram Bio: Hieraan moet 'ie voldoen!

Wil je de perfecte Instagram bio schrijven voor jouw nieuwe of bestaande Instagram account?! Je hebt besloten een Instagram account aan te maken voor je bedrijf (of je hebt al een Instagramaccount), je weet wat je moet toevoegen om het een succesvol account te maken, je weet waar je moet beginnen, en wat je allemaal nodig hebt. Een profielfoto, een naam, en nog belangrijker, jouw Instagram Bio. Jouw biografie is namelijk een van de eerste onderdelen die een profielbezoeker ziet. Een visitekaartje dus! Maar waar moet een Instagram biografie precies aan voldoen? Wij leggen het uit in dit blogartikel. 
 

Waarom is een biografie belangrijk?

 
Een Instagram biografie vertelt in het kort wat jouw pagina inhoudt, en wat het voor een potentiele klant kan betekenen. De biografie heeft dus de functie van een visitekaartje. Het is belangrijk om de biografie te richten op jouw doelgroep. Verplaats jezelf in jouw doelgroep en gebruik de juiste woorden om de potentiele klant te verleiden om jouw account te gaan volgen
 

Hoe ziet een Instagram Bio eruit?

 
Zoals we in dit artikel al beschreven, heeft het de functie van een visitekaartje. De ideale biografie bestaat uit een aantal korte zinnen die jouw bedrijf omschrijven. Deze korte zinnen zet je onder elkaar. Let op: dit kan je helaas alleen doen op je Laptop/PC. Liever via je telefoon? Schrijf je biografie eerst uit in de notities app, en plak deze vervolgens in Instagram. Zie hieronder ons voorbeeld:
 
Instagram Biografie
De biografie beschrijft kort wat jij doet.

 

Maak gebruik van Emoji’s in jouw Instagram Bio!

Door gebruik te maken van Emoticons maak je jouw biografie een stuk aantrekkelijker. Daarnaast behoud je het overzicht. Denk eraan dat Instagram een social media kanaal is, gemaakt voor de fun. Betrek die fun dus in jouw account! Dit moet uiteraard wel bij jouw bedrijf en doelgroep passen, al zijn emoji’s tegenwoordig een stuk gebruikelijker.
 
Emoji's in Instagram bio
Door Emoticons toe te voegen geef je de biografie meer kleur.

 

Gebruik een “Call to action”!

Uiteindelijk gebruik je Instagram niet voor de lol. Je wil er natuurlijk nieuwe klanten uit halen. Laat jouw bezoekers duidelijk zien wat jouw aanbod is met een call to action tekst. Dit kan zijn “klik hieronder voor ons aanbod” of “meld je aan voor onze nieuwsbrief”.
 
 
call to action instagram bio
Met een call to action zorg je ervoor dat bezoekers actie ondernemen.

 

Zet je website in de biografie.

 
In een Instagram bericht kan je geen link plaatsen. In jouw biografie kan dit wel. Gebruik die plek dus om jouw website of landingspagina te promoten. Tip: maak gebruik van LinkTree.Dit is een verzamelpagina waarin je meerdere linkjes kan plaatsen. Handig als je meerdere producten hebt, of meerdere diensten.
 
website in instagram bio
Door de websitelink toe te voegen zorg je ervoor dat bezoekers naar je website klikken.
 
 
Als je al deze stappen doorlopen hebt ben je klaar om Instagram te veroveren. Heb je nog
vragen over jouw perfecte Instagram bio? Een van onze specialisten helpt je graag verder.