Tips: Waar moet mijn Instagram profiel aan voldoen?

Tegenwoordig gebruikt iedereen wel Instagram, of het nou voor een bedrijf is, persoonlijk, om iets te plaatsen, of om gewoon mee te kijken. Het is een onmisbaar sociaal platform. Maar hoe effectief is Instagram nou echt voor een bedrijf? En waar moet mijn Instagram profiel aan voldoen? Om jou tijd te besparen hebben wij het op een rijtje gezet in dit blog, zodat je de tips makkelijk kan toepassen!

Instagram is een van de beste plekken om met jouw doelgroep te communiceren. Een van de redenen waarom je dit sociale platform voor jouw bedrijf zou moeten gebruiken, is het feit dat Instagram bijvoorbeeld iets intiemer is dan Twitter of FaceBook. Instagram vraagt om emoties, interacties, communicatie, likes en nog veel meer. Het is dus ideaal als je in contact wilt blijven met je klanten of met je volgers.

Daarbij heeft Instagram wereldwijd ruim 700 miljoen bezoekers, wat momenteel een nog steeds groeiend getal is. Om het meeste te halen uit een Instagram account voor jouw bedrijf, kun je het best beginnen met het gebruiken van de bedrijfs functie. Je hebt extra mogelijkheden om met een Instagram bedrijfspagina efficiënt in contact te komen met je doelgroep.

Zet in je omschrijving (biografie) wat jouw bedrijf precies doet, laat het direct weten met een korte pay-off. Een goed voorbeeld is het volgende: ‘’Full service online marketing.’’Een kort, maar krachtige zin. Iedereen wie het leest weet gelijk waar je voor staat! 

Instagram biografie
Waaraan moet mijn instagram biografie aan voldoen?

 

Voor de profiel foto gebruik je uiteraard het bedrijfslogo, dit maakt het account herkenbaar. Daarbij gebruik je natuurlijk ook de naam van de onderneming als je gebruikersnaam. Zo is jouw profiel makkelijk te vinden voor bestaande klanten, maar is jouw bedrijf buiten Instagram ook nog eens makkelijk te vinden door volgers. Om het allemaal nog handiger te maken, biedt Instagram ook nog eens een ‘contact’ optie aan voor bedrijven, waar je jouw mail adres, telefoonnummer en eventueel website aan toe zou kunnen voegen voor potentiële klanten. Daarbij is het ook slim om los je website toe te voegen, en natuurlijk de locatie van het bedrijf.

 

Ben je van plan om ook een Instagram-account voor je bedrijf te openen? Voor meer informatie over het aanmaken/gebruiken van een Instagram account kun je altijd contact met ons opnemen! Vergeet ons ook niet te volgen op Instagram. 

Wist je dat de advertentiemogelijkheden op Instagram eindeloos zijn? Kijk hier.